Hva skjer i Kristiansand: Museum/Utstillinger

In Real Life av Ingrid Bjørnaali

Vi inviterer til Ingrid Kristensen Bjørnaalis utstilling "In Real Life".

Åpning er fredag 16. mars kl. 18:00
Åpningsord ved Vårin Christensen Traaholt.
I utstillingsperioden er arteriet åpent fra torsdag til søndag kl 12 -16.
Utstillingen står til 13. april.


IN REAL LIFE

Ingrid Kristensen Bjørnaali (f. 1991, Kristiansand) arbeider med videokunst og tresnitt.
Hun fullførte i 2016 en bachelor i medium- og materialbasert kunst ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Grafisk kunst og tegning.

Håndverket tresnitt, og det digitale mediet video, kan betraktes som motpoler, som springer ut fra to vidt forskjellige bakgrunner.
Når man sammenstiller disse to mediene, kan de speile en oppdelt hverdag som blir stadig mer aktuell i vår tid, hvor folk flest forholder seg til fysiske objekter i like stor grad som til digitale representasjoner av dem.

Er det mulig å skape objekter som fusjonerer disse to kontrasterende virkelighetene, som en sammensmeltning mellom det digitale, todimensjonale og uhåndgripelige, og det virkelige, tredimensjonale og taktile?
I prosessen har kunstneren undersøkt hvordan hun kan tydeliggjøre disse to motpolenes ulike tidsaspekter og skape noe virkelighetsnært og sanselig.
Dette ved blant annet projektering av skog på skog, screenshots med tilhørende lyd, og dokumentasjon av årringer, med en tilnærming preget av en digital visualitet og tankegang.

Når man dokumenterer aspekter ved naturen via trykk, foto og video, har man fryst noe i tid, og spart på en representasjon av det opprinnelige.

arteriet ligger på Lumberveien 51K 4621 Kristiansand.
Telf: 98769815
Daglig leder Naysa Andrade.

By
Kristiansand
Sted
arteriet galleri
Sluttdato
13. april 2018

Kommentarer

Bli den første til å kommentere dette innlegget!