Hva skjer i Kristiansand: Museum/Utstillinger

Trond Nicholas Perry & ensemble

Trond Nicholas Perry
& ensemble

vi inviterer til utstillingsåpning med Trond Nicholas Perry & ensemble
Åpning er lørdag 17. august kl. 19:00

Skrevet av kunstneren:

Under min utstilling på Arteriet viser jeg en serie tegninger som har sitt utspring i samarbeid med trompetist Erik Kimestad Pedersen. Pedersen ville ha åtte kunstverk til sin doktorgrad om improvisert musikk, og jeg sto fritt til å tolke hans utgivelser i bilder. Som i Pedersens musikk, så i tegning. Intense økter der grunnleggende byggesteiner som farge, rytme og ikke minst fart står i fokus. Mange av tegningene er tidsavgrensede sessions, u planlagte og spontane. Men så er det ikke slik at jeg klarer å holde meg til et stramt konsept om å kun være en tegners hånds tolkning av fingrene og munnen til en trompetist. Etterhvert begynte historier, karakterer og ansikter å dukke opp i prosessen, en nærmest apofenisk tilnærming. Du vet, når man ser ansikter og former i skyer, fjell eller bark. Slik dukket de opp, og meldte seg selv disse tegningene.
Jeg har lenge latt meg inspirere av maleren Asger Jorns Decollager fra 60-tallet, der man river bort istedenfor å legge til. En natt i Berlin rev jeg ned kilovis med tykke lag plakatvegg som jeg videre rev meg inn i for å avdekke skjulte lag og fargekombinasjoner. Noen av disse verkene er også representert
Det ville vært rart for meg å ha en utstilling med lyd som utgangspunkt, uten lyd. Derfor skal vi ha performance på soniske skulpturer. Med meg i mitt ensemble har jeg billedkunstner Nina Bjørkendal, forfatter Terje Dragseth, samt musikere Jon S Lunde, Stian Pollestad og Nils Olav Drivdal.

Etter utstillingen blir det fest på kjøkkenet..

Om Kunstneren:
Trond Nicholas Perry, født 1977 er utdannet ved NTNU-Kunstakademiet i Trondheim der han tok sin master grad i 2007. Trond jobber med installasjon, performance og grafiske arbeider, ofte med lyd som grunnmateriale og ledsagende inspirasjon. Arbeider verdt å nevene er Båtprosjektet KYS, Filmen "En Drøm til havs", utsmykning ved Torridal Nye Barneskole, samt en rekke interaktive skulpturer med lyd i fokus. Perry er innkjøpt av Sørlandets Kunstmuseum, Norsk Maritimt museum og Universitetet i Agder.

https://www.trondperry.com/

By
Kristiansand
Sted
Lumberveie 51K, 4621
Sluttdato
25. august 2019

Kommentarer

Bli den første til å kommentere dette innlegget!