Restauranter, cafeer og kaffebarer i Kristiansund

Onkel & Vennene Hans AS

Besøksadresse
Kaibakken 1 6509 Kristiansund
Telefon
71675810
Fax
71675813
Epost
onkel@onkel.no
Hjemmeside
http://www.onkel.no
Kart
Kartoppslag hos Gulesider

Onkel & Vennene hans ® AS - Organisasjonsnr.: 980 946 274

Onkel & Vennene hans er først & fremst en kaffebar hvor du kan nyte din perfekte kaffe i en hyggelig atmosfære. Helt siden den første kaffebaren ble åpnet omkring år 1470 i Mekka, har mennesker møttes på kaffehusene - ikke bare for å drikke kaffe - men også for å spille sjakk, møte venner, diskutere og høre musikk.

I Europa var Venezia den første byen ut med eget kaffehus. Det var i 1647. London kom snart etter, og i 1715 hadde London 2000 kaffehus hvor de lærde og intellektuelle kunne møtes. Her kunne man lytte til de vises ord mot å betale en penny - derav navnet "Penny Universities".

ONKEL`s kaffebar-konsept har sitt utspring fra Italia og Frankrike, men er inspirert av den Amerikanske kaffebarkulturen. I USA åpnet den første kaffebaren på tampen av 60-tallet, men det var først siste halvdel av 80-tallet at kaffebarene kom for fullt i selv i USA. I Norge ble den aller første kaffebaren etablert i november i 1994 i Oslo.

Onkel & Vennene hans AS ble etablert som aksjeselskap i 1999. Vårt varemerke er gourmetkaffe i alle varianter. Onkel & Vennene hans ligger helt nederst i Kaibakken i Kristiansund med nydelig panoramautsikt over byens torg, havn og hovedgate hvor livet hele tiden pulserer. Vi har litt over 100 sitteplasser, så det er alltid en god mulighet for å treffe noen kjente hos oss. Onkel har ypperlige tilbud for folk som er underveis, enten de er på vei til eller fra jobb eller skole, eller man er på vei fra ett møte til et annet. Vår Kaffebar tilbyr ikke bare en hyggelig atmosfære, men også valgfrihet med mange spennende kaffedrikker - varme & kalde, - varme småretter og bakevarer, et glass øl, vin eller kanskje du foretrekker en god cognac til kaffen?

Våre lokaler inneholder et konferanserom som vi låner/leier ut til grupper og småbedrifter i byen. Dette er naturligvis utstyrt med alle nødvendige AV-midler. Vi har også installert et hjørne for internettbrukere, hvor man enkelt holder kontakten med venner og bekjente via e-mail, eller bare henter nyttig informasjon fra nettet mens man nyter en velsmakende kaffe.

Onkel & Vennene hans arrangerer jevnlig cabaret, visekvelder og jam-sessions med lokale & nasjonale helter. Vi har arrangert bokkvelder med forfattere som Gunnar Staalesen, Kristin Valla og Enel Melberg.

I 2000 valgte en jury fra Leo Burnett og Coca-cola Onkel & Vennene hans til Favorittcafé 2000 i en landsomfattende kampanje der mer enn 80 caféer var nominert.

Onkel & Vennene hans har mange dyktige medarbeidere som i sannhet er vår viktigste ressurs. De tar ansvar, føler eierskap og behandler hver gjest som den viktigste. Vår Daglige Onkel heter Steve Leirvik. Aksjene i selskapet eies av Pål Saltkjelvik, Ivar Gjøstøl, Kjell Ivar Gjøstøl, Marianne Gjøstøl, Monica Gjøstøl og Runar Strømsvåg.